четвртак, 27. новембар 2014.

Dnevna rutina - Make Up

U ovom postu bih volela da podelim sa vama sta je to sto koristim za svakodnevno sminkanje, koji su to sve proizvodi u pitanju. Volim taj svoj ritual sminkanja i uvek odvojim posebno vreme za njega, zato sto uzivam u tome i volim da to izgleda kako treba. Moja dnevna sminka izgleda manje vise isto svakoga dana, sa manjim odstupanjima, u zavisnosti od raspolozenja, ali otom potom, ako nastavite da skrolujete, saznacete sve :)

Nakon kreme, na lice nanosim Biotenovu CC kremu, u nijansi medium. Mislim da je o ovoj kremi sve receno, toliko je postova napisano o njoj, toliko je hvaljena i omiljena, da ja nemam nista da dodam, samo da kazem da se slazem sa svakim pozitvnim komentarom, koje sam citala kod mnogo blogerki. Jako sporo se trosi, mala kolicina je dovoljna da se prekrije celo lice. Ja nemam problematicno lice generalno,tako da mi je ova kremica savrseno legla. Do skoro sam koristila samo nju svaki dan, bez icega preko, cak ni bronzer nisam stavljala, vec samo jos jedan sloj kreme na deo koji zelim da naglasim.Miris joj je divan, brzo nestane sa lica, za one koji to ne vole. Nije masna, lako se upija, neguje lice, ne sadrzi ni parabene ni parafine.Za nekih 450-500din (u zavisnosti od mesta, akcije, parfimerije), dobijate proizvod koji ce vam dugo i verno sluziti zaista, i vredi ga imati.

Kao sto sam napisala, do skoro sam koristila samo CC kremu posto mi je lice bilo malo tamnije i dok je jos bilo sunca napolju. Moja koza je inace jako bleda, bas imam svetao ten, koji jos vise dodje do izrazaja kada stignu hladi dani. Zato imam problem da izaberem puder, jer mi i malo tamnija nijansa na licu odudara od ostatka koze. Za ovu zimu sam izabrala Maybelline Affinitone tecni puder, u nijansi,42 dark beige. Krenula sam po sasvim drugi puder u Lili i kada sam ga zatrazila, ljubazna prodavacica (zaluta poneka takva i u Lili) mi je kao iz topa ponudila bas Affinitone, u ovoj nijansi, nakon samo jednog pogleda na moje lice. I na tome sam joj jako zahvalna.Mislim da sama nikad ne bih izabrala ovu nijansu Jako lepo se uklopio sa mojom kozom ali i sa Bioten CC kremom, za nijansu je tamniji od nje. Prijatne je i lagane teksture i lako se razmazuje i brzo upija. Ne ostavlja mastan trag na licu, cak se ni T zona ne sija, koja na mom licu inace zna da bude masna i da se presijava. Lice dobija zdrav i prirodan izgled i ja ne nanosim nista vise na lice nakon njega i veoma sam zadovoljna ovim puderom. Kupila sam ga na akciji od nekih 620 dinara, mislim da je inace malo skuplji ali vredi svakog dinara.





Gornji trag je Bioten CC krema, a donji Affinittone tecni puder



Obrve popunjavam svakodnevno Essence eyebrow stylish setom, u nijansi 01 natural brunette style. Ja koristim tamniju nijansu i savrseno mi odgovara.Posebno zato sto ja imam oziljke na obrvama, (posledice svakakvih nestasluka iz detinjstva),to su par mesta na kojima mi obrve ne rastu, i ova senka sve savrseno popuni i izgleda jako prirodno i ne vidi se da je bilo sta radjeno. Svetlija takodje moze da se iskoristi, nema neke velike razlike u bojama, kao na prvi pogled.. Cetkica je lagana za upotrebu, bice vam nezgodna samo sto je kosa, u pocetku dok se ne naviknete. Senka je veoma postojana.. Ne razmazuje se niti topi niti bilo sta slicno, uprkos mojim nepromisljenim pokusajima da je poremetim, jer imam obicaj da cackam obrve i non stop da ih diram,ali na kraju dana moram nasilno da je odvojim sa svog lica mlekom za skidanje sminke. :) Uz ove senkice dobijate i 3 sablona za obrve ; regular, small i high brow, koje ja jos nisam uspela da iskoristim, delom zato sto mi ne trebaju u sustini i delom zato sto ne umem i nemam bas neku volju ni da pokusavam :D Ovaj divni set za obrve mozete naci u Liliju ili Dm-u, na essence standu, za nekih 340,350din. :)


Iz Avon palete korektora koristim dve nijanse - zutu i bez. Bez stavljam ispod ociju, utapkavam je u podocnjake. Nemam bas previse izrazene podocnjake ali nije da ih nemam, ono malo sto imam ovaj korektor do pola prekrije. I dalje su vidljivi ali ne previse. Previse su masni i cvrsti tako da ih je nemoguce cetkicom dozirati, samo jagodicom prsta. Zutu stavljam na deo ispod obrva i malo na pokretni deo kapka, kao i na unutrasnji deo oka. Lepo prosvetli deo ispod obrva i imam utisak da mi otvori oci. Ljubicastoj i narandzastoj jos uvek nisam nasla neku specijalnu namenu. Ljubicasta je namenjena za prekrivanje crvenila i ona to i uradi ali se uvuce u bore i taj deo koze i onda se primecuje i jos vise istakne taj deo, nekom belom bojom. Ne svidja mi se sto paleta nema ogledalo, cetkica je prilicno neupotrebljiva.Nisam bas zadovoljna ovim proizvodom.



Kada su se trepavice delile ja sam izgleda bila prva u redu, ili sam otisla na kraj reda i stala na jos jedan krug.. U svakom slucaju, imam velike trepavice, i svaka maskara mi odgovara. Nemam uopste problem sa biranjem maskara, niti moram da uzimam neke ekstremno skupe ni dobre da bih imala lepe trepavice. Najobicnija crna maskara, bilo kog brenda istakne moje prirodno velike i guste trepavice,a nekoliko slojeva iste ucini da izgleda kao da imam vestacke trepavice. Trenutno koristim Essence All eyes on me, crnu maskaru i vrlo sam zadovoljna sa njom.Mozda ja ne mogu objektivno da ocenim maskaru,posto mi svaka odgovara kao sto napisah,ali nisam cula zaista da je iko imao neke primedbe na ovu essence maskaru  a znam dosta devojaka koje je koriste. Tako da imate iskrenu preporuku i za ovaj proizvod,koji je takodje veoma pristupacan, i moze se naci u DM-u ili Liliju. :)


 Pored maskare na oci nanosim Essence Stays no matter what, vodootporni alajner. Kako mi je on pri kraju,kombinujem ga sa Avon Mega effects liquid alajnerom. Essence vodootporni alajner sam dobila u jednom broju casopisa Cosmopolitan i iskreno to je bio prvi alajner koji sam koristila redovno i potrosila. Nisam ga nasla nigde u prodaji, mislim da ga nema vise, sigurno bih ga kupila opet kad bi ga nasla negde. Bas je postojan, skida se samo mlekom za skidanje sminke, boja je zift crna, sa metalik odsjajem, bas onako kako ja zamisljam dobar alajner.Cetkica je tanka i precizna i dlacice se ne razdvajaju. Sada pred kraj su pocele malo da se odvajaju, kada je bocica vec skoro prazna. Jedino sa cime sam imala problem u poslednje vreme jeste da ga otvorim. Bas sam se mucila da ga odvrnem i izvucem cetkicu.Do sada sam uvek koristila samo crnu olovku za oci svakodnevno jer svaki moj pokusaj stavljanja alajnera se zavrsavao neslavno. Sa ovim sam resila da istrajem dok se ne uvezbam i uspela sam u tome i danas ga stavljam iz prvog puta.Sto me dovodi do novog problema. :) Avon mega effects alajner je u formi flomastera i nikako ne mogu da se naviknem na takav oblik. Trenutno ga koristim samo da popravim malo ovaj essence ili kod kuce uvezbavajuci kako da ga stavim. Avonov alajner mi se manje dopada, nisam imala nameru da ga uzimam ali sam procitala par dobrih recenzija kod drugih blogerki i resila da probam. Osmisljen je tako da je vrh napravljen koso, tako da mozete okrenuti popreko i dobiti debelu liniju preko oka ili samo vrhom izvuci tanku. Debela linija je previse debela tako da tako ne mogu da ga koristim, a ako pokusam da izvucem samo vrhom previse me grebe po kapku. Zaista imam osecaj kao da flomasterom pokusavam da izvucem liniju, samo sto je cetkica flomastera meksa. Cak i mirise kao flomaster, oseca se miris alkohola. Boja je crna ali ne toliko intenzivna kao na prethodnom essence alajneru. Ostaje mi samo da uvezbam precizno nanosenje, tako da ce se onda mozda i moj utisak o ovom alajneru popraviti. :) Mozete ga nabaviti u katalogu, za 500,550 dinara.

Prvi trag je Avon alajner, tanji deo, drugi je deblji deo
poslednja dva traga su Essence vodootporni alajner






Sto se usana tice, na njima se uvek pre svega nalazi labelo, uvek koristim nekoliko razlicitih ali trenutno najvise Labello Lip Butter.Nakon labela na usne u poslednje vreme, u zavisnosti od raspolozenja, stavljam Eveline Aqua platinum roze ruz za usne u nijansi 451 a uz njega Essence lipliner,olovku za usne u nijansi 12 wish me a rose, druga opcija mi je Avon Extra Lasting ruz u nijansi Cappuccino sa essence olovkom u nijansi 11 in the nude. Essence olovkama sam veoma zadovoljna, nisu previse postojane, par sati, do 5 sati maksimalno, ali za cenu od 130 dinara je i vise nego zadovoljavajuce. Lepo se zarezuju i lake su za koriscenje, zaista precizno mogu sa njima da izvucem liniju oko usana. Nemaju veliki izbor boja, cini mi se oko 5,6 nijansi, ali nijanse su prilagodljive. Barem ove dve koje ja imam, roze olovka moze uz svaku nijansu roze karmina, od svetlo rozikaste do pink nijanse.Tako da cu sigurno nabaviti i ostale nijanse.  Inace najvise volim da nosim ljubicaste nijanse na usnama kao i bordo ali one mi nisu za svaki dan, uskoro jedan poseban post o tim nijansama. :)

Eveline ruz sam kupila na sajmu kozmetike za 200 i nesto dinara, nisam bas sigurna. Miris mu je jako lep, tekstura je dobra i ne razmazuje se, nijansa je prelepa.Traje nekoliko sati. Ali moje usne se ne slazu bas najbolje sa njim, malo se pomucim dok ga namazem da to izgleda kako treba, nekako mi se previse skuplja po uglovima a sredinu usana nikako ne mogu da obojim, kada stavim nekoliko slojeva i lepo razmazem cetkicom i ujednacim onda izgleda divno. Obavezno kao podloga mora malo pudera i labelo. Avon ruz nema nikakav miris, nijansa je jako lepa, nije bas skroz nude, malo je tamnija, bas prava bez, lepo istakne usne i izgleda jako prirodno. Lakse i lepse se nanosi od prethodnog, Eveline ruza i za nijansu je postojaniji, uz nude essence olovku izgleda odlicno. U katalogu kosta izmedju 250 i 300 dinara, u zavisnosti od kampanje.



Srculenca su nacrtana essence olovkama

Levi,deblji tragovi su ruzevi a desni tanji su olovke za usne




Tek tokom pisanja ovog posta sam primetila koliko essence proizvoda koristim svakodnevno u poslednje vreme(narode iz essence kompanije, moja adresa je dostupna za sve vase poklone :D ). Avon koristim godinama i uvek je nesto iz njihovog asortimana prisutno u svakodnevnoj rutini. Ovo je nacin sminkanja koji praktikujem svakoga dana, za posao, kada uzivam u slobodnim danima to onda izgleda malo drugacije ali o tome neki drugi put. :) Za vecinu proizvoda sam napisala gde ih mozete nabaviti i koliko kostaju, zato sto ja to volim da saznam, kada citam bilo koji post o bilo kom proizvodu volim i da procitam na kraju gde mogu da ga nabavim i koliko kosta,ako mi se dopadne.. Nadam se da ce vam koristiti. :)

Poslednjih dana najvise mi prija budjenje uz jaku domacu ili tursku kafu, kako god volite da je zovete, posto ona jedino moze da me razbudi u ovim prehladnim danima, budjenje nije budjenje bez majstora trilera i neizvesnosti Sidnija Seldona (opet, osecam da cu vas udaviti sa ovim covekom) i ovog puta, Nista nije vecno. :) ♥


Kakva je vasa dnevna make up rutina? Koristimo li mozda neke iste proizvode? :) ♥


14 коментара:

  1. Pročitala sam sve od prvog do zadnjeg slova,svaka čast na opširnom i detaljnom postu.Favorite delimo poneke CC krema je broj 1 kao i Sidni Šeldon,to već znaš ,a volim i Essence šminku to možda nisi znala :). Ostalo nisam probala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala dragaa :) mozda te uskoro deda mraz obraduje nekim od ovih preparata pa ces moci da isprobas, ko zna :) :*

      Избриши
  2. Jako detaljan post! Ja obožavam ovu In the nude olovku :D

    ОдговориИзбриши
  3. Sidnii! Obozavam tog coveka. Omiljena knjiga mi je Ako docekam sutra. :) In the nude moram da probam. To su one od 139 dinara? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja isto, fascinirana sam njegovim pricama :) Tu jos nisam citala, imam ih dosta, uskoro cu naruciti sa interneta sve njegove koje mi fale, izmedju njih i tu :) Da.da, kod mene u Valjevu je 129, moguce da je negde malo skuplja, ali tu je cena od 130 do 150. :)

      Избриши
  4. Essence olovke su fenomenalne:)

    ОдговориИзбриши
  5. Moj predlog ti je da stavis na blog mogucnost praćenja preko bloglovina! :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, hocu :) Cim se snadjem, nisam jos bas najvestija jos u ovim stvarima, koncentrisala sam se na postove posto nemam previse vremena slobodnog ali potrudicu se svakako da i to uradim :)

      Избриши
  6. Delimo ljubav prema Essence kozmetici, definitivno! :) Blago tebi sa dugačkim trepuškama kad možeš da biraš :) <3

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican tekst. Zanimljiv i dobro napisan.

    ОдговориИзбриши